Van 20 tot en met 24 juni vindt Europa’s grootste stadsfestival ‘WeMakeThe.City’ plaats. Op dit festival staan belangrijke stedelijke vraagstukken van Metropoolregio Amsterdam centraal. Tertium is tijdens deze vierdaagse bij meerdere gebiedsmeetups betrokken.

Tijdens Gebiedsmeetup #16: Get into the polder komen verstedelijkingsvraagstukken in de landschappelijk gelegen kernen van de  Metropoolregio aan bod. Het gebied herbergt onontdekte landschappen en dorpen die wachten op innovatieve bedrijvigheid, impulsen voor verblijf, recreatie en kleinschalig wonen. Een van deze dorpen is Rijssenhout. De bijeenkomst begint met een fietstour door het gebied, gevolgd door een plenaire presentatie en een inspiratiepitch. Tertium sluit de middag af met een sessie over positieve dilemma’s van het ontwikkelen van de Metropoolregio. Deze positieve dilemma’s zetten de toon naar kennisuitwisseling over de MRA opgaven: de luchthavenregio als aanjager van innovatie.

Tijdens Gebiedsmeetup #18: Verdi vertonen we de gebiedsdocumentaire die we afgelopen maand hebben gefilmd. In deze documentaire vertellen gebruikers en bewoners over hun beleving van het Verdi gebied. De komende jaren worden daar tussen de 1200 en 1800 woningen gebouwd. Evenals 60 duizend m2 kantoorvloer. We gaan met elkaar in gesprek over de impact van deze ontwikkelingen. Hoe kan Verdi, het gebied aan de westkant van de Zuidas, zich ontwikkelen tot een gebied waar sport en recreatie hand in hand gaan met wonen en werken?

Meepraten?

Deelname aan de Gebiedsmeetups is gratis en kan zonder festivalpas.
Meld je aan voor Gebiedsmeetup #16
Meld je aan voor Gebiedsmeetup #18