Ruim 57 procent van de Weespers heeft bij een referendum gekozen voor intensieve samenwerking van hun gemeente met Amsterdam. De andere optie, samenwerking met Gooise Meren, kreeg bijna 43 procent van de stemmen. Het betekent dat de Weesper gemeenteraad het voorgenomen besluit om met Amsterdam samen te werken kan bekrachtigen.

Tertium was het afgelopen jaar intensief betrokken bij het proces om de inwoners van Weesp invloed te geven op deze belangrijke beslissing. In opdracht van de gemeente organiseerden we 15 bijeenkomsten op verschillende locaties. Tijdens deze bijeenkomsten was het doel om met inwoners te spreken over hun wensen en zorgen. Vervolgens mondden deze bijeenkomsten uit in het rapport Weespers aan het Woord, met daarin de belangrijkste zorgen en wensen van Weespers ten opzichte van Amsterdam en Gooise Meren. Beide partnergemeenten kregen de kans te reageren op dit rapport.

Daarnaast besprak een toekomstpanel van betrokken Weespers de aanbiedingsbrieven van Amsterdam en Gooise Meren, en formuleerde een aantal aanvullende vragen. Deze werden tijdens een openbare bijeenkomst in de Grote Kerk van Weesp beantwoord door de burgemeester en plaatsvervangend burgemeester van Gooise Meren en Amsterdam.

Downloads

}}} Weespers aan het Woord (PDF)

}}} Verslag toekomstpanel (PDF)