Stel je eens voor: Na de zoveelste aardbeving stopt Groningen met het leveren van aardgas en andere landen willen ons vanwege politieke redenen niet meer van aardgas voorzien. Bovendien blijkt dat klimaatdoelen nu echt gehaald moeten worden om Nederland boven water te houden. Nederlandse bedrijven moeten daarom binnen drie jaar van het aardgas af.

Zo moeilijk is dit niet voor te stellen toch? De grootste 200 verbruikers van aardgas zijn door minister Wiebes al bevolen om te stoppen met Gronings gas. Bovendien komt er een nieuw Nederlands klimaatakkoord en wordt de handhaving op duurzame energiemaatregelen verscherpt. Daarom organiseren het Klimaatplein, de stad Rotterdam en Greenchoice op dinsdagmiddag 24 april 2018 een inspiratiebijeenkomst.

Als concrete werkcase voor deze aardgasloze uitdaging wordt bedrijventerrein Schiebroek in Rotterdam gebruikt. Een bedrijventerrein waar zowel dienstverlenende als productiebedrijven zijn gehuisvest. Ze gebruiken aardgas voor bijvoorbeeld ruimteverwarming, productieprocessen en het opwarmen van water. Tertium presenteert en begeleidt deze bijeenkomst.

Wat hebben deze ondernemers nodig om binnen drie jaar van het aardgas te zijn? Welke van deze bedrijven kunnen de transitie maken en welke zullen verdwijnen? Wat gaat deze transitie kosten en wie gaat dit betalen? Maar ook: Welke ‘business-opportunities’ gaan hier ontstaan?

Onder leiding van een team van experts gaan ondernemers in werkgroepen aan de slag om oplossingen te vinden voor dit bedrijventerrein. Gaan ze eruit komen en wat zijn dan de oplossingen? Bent u ondernemer in Rotterdam of partner van Klimaatplein.com of Greenchoice? Meld u dan nu aan voor deze bijeenkomst!

De inspiratiebijeenkomst vindt plaats op dinsdagmiddag 24 april in het voormalig bouwcentrum van Rotterdam, nu hoofdkantoor van Greenchoice.

Benieuwd hoe het event was? Lees hier het verslag.