Stichting URGENT en Tertium organiseren een benefietdiner en concert voor rapper en activist Yero Gaynaako uit Mauretanië. Zijn maatschappijkritische raps gaan over discriminatie, de toename in radicalisme, slavernij en politiegeweld in zijn thuisland. Yero woont momenteel in Nederland en wil het geld gebruiken om zijn muziek te ontwikkelen en verspreiden en video’s op te nemen. Door deze avond kan hij  mensen leren kennen en zijn verhaal vertellen.

Korte biografie

Yero Gaynaako is een activist, hiphopartiest en voormalige ShelterCity gast. In Mauritanië leeft een gedeelte van de bevolking nog altijd als slaaf, en wordt gediscrimineerd. Activisten die zich tegen slavernij uitspreken worden bedreigd, mishandeld en gearresteerd. Naast zijn activistische rap was Yero directeur van het Welootifestival. Een festival in het Fulani met workshops, debatten, lezingen en natuurlijk muziek. Een van de onderwerpen van dit festival was “wat zijn je rechten”. De lokale bevolking, die soms maar beperkt Frans en Arabisch spreekt heeft hier vaak geen weet van. Vanwege zijn muziek wordt Yero als een dissident gezien en is hij het doelwit van dreigementen en geweld.

De benefietavond

Op vrijdagavond 13 april organiseren we een  intiem diner met een concert van Yero in de Expozaal van Pakhuis de Zwijger. De kosten van de bijeenkomst zijn 40 EUR. Hiervoor krijgen alle gasten een maaltijd inclusief wijn en koffie. Per kaartje komt 20 EUR ten goede aan Yero.

Aanmelden

}}}  Tickets bestellen