Organisatie van workshops en bijeenkomsten

Wetenschappelijke kennis kan bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Het is daarom belangrijk dat onderzoeksresultaten terecht komen bij de beslissers, professionals, ondernemers of organisaties die er hun voordeel mee kunnen doen. Tertium betrekt stakeholders zo vroeg mogelijk in het wetenschappelijke onderzoeksproces. We organiseren workshops waarin wetenschappers hun onderzoeksopzet en resultaten kunnen bespreken met overheden, bedrijven, NGOs, verenigingen, media of het grote publiek.

MEDIAproducties over wetenschap

Voor eigen producties in pers, radio en televisie nodigt Tertium wetenschappers regelmatig uit mee te denken over hardnekkige problemen op het gebied van milieu, veiligheid, sport, technologie, gezondheid, economie en onderwijs. Welke ideeën hebben een econoom, een archeoloog en een natuurkundige om armoede tegen te gaan? Hoe denken een evolutionair psycholoog, een wiskundige en een Neerlandicus over de vraag hoe we een nieuwe Nederlandse voetballegende kunnen creëren? Zie bijvoorbeeld de rubriek De Oplossers die in 2015 en 2016 in Vrij Nederland verscheen.

Bedenken van Disseminatie-strategie

Financiers en subsidieverstrekkers stellen steeds hogere eisen aan een projectaanvraag. De wetenschappelijke kwaliteit van een aanvraag staat uiteraard nog steeds voorop. Daarnaast moet helder zijn welke maatschappelijke resultaten een onderzoek zou kunnen opleveren en op welke manier het voldoet aan de eisen van RRI (responsible research and innovation). Tertium schrijft mee aan heldere beursaanvragen voor (wetenschappelijk) onderzoek en legt zich toe op het maken van een disseminatie- of valorisatiestrategie.

Wetenschappelijk onderzoek

Tertium doet samen met verschillende universiteiten onderzoek naar de rol van burgers in veranderingsprocessen. We hebben studies opgezet naar onder meer het betrekken van burgers bij de energietransitie (My2030s – Energie en Deugden in de Energietransitie) en de meerwaarde van het omgevingscontract voor gebiedsontwikkeling (RAP-methode).

 

Laatste nieuws

Gerelateerde projecten

close

Bel mij terug

Als u wil dat wij contact met u opnemen, vul dan hieronder uw gegevens in. Weet u al wie u moet hebben? Bekijk dan hier al onze medewerkers en bel of mail ze persoonlijk.