Contactgegevens

Michiel Hulshof
michiel @ tertium.nl
+31 6 493 517 78

Hoe kan je complexe thema’s inzichtelijk maken voor een groot publiek? Dat is waar Michiel Hulshof zich de afgelopen jaren op heeft toegelegd. Of het nu gaat om de opkomst van megasteden, nanotechnologie of de effecten van robotisering, hij zoekt altijd naar manieren waarop hij maatschappelijke trends, ontwikkelingen of conflicten voor het voetlicht kan brengen. Hij doet dat onder meer door het schrijven van achtergrondartikelen over maatschappelijke trends. Daarnaast is hij gespreksleider van debatten en dagvoorzitter op symposia.

In 2012 richtte hij samen met Menno van der Veen en Natasja van den Berg Tertium op. Daarbinnen specialiseert hij zich in strategische maatschappelijke communicatie en burgerparticiptie: hoe kan je een ingewikkeld thema zo presenteren dat grote groepen mensen het begrijpen en erover kunnen meebeslissen? Hij werkt aan verschillende projecten op het gebied van burgercommunicatie en mediastrategie voor overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties.

In 2001 schreef Michiel zijn eerste verhaal voor Vrij Nederland. Sindsdien is hij in verschillende hoedanigheden aan het blad verbonden. Tot 2006 was hij politiek redacteur, tussen 2007 en 2011 als China-correspondent en sinds 2014 als medewerker. Zijn verhalen verschenen eveneens bij de Volkskrant, Trouw, het ANP, die Tageszeitung, Knack en diverse buitenlandse bladen. Hij maakte radio bij BNN Today en presenteert sinds 2015 het programma Wereldstad op AmsterdamFM.

Tijdens zijn tijd in China richtte hij samen met architect Daan Roggeveen het Go West Project op, dat onderzoek doet naar megasteden in Azië, Europa en Afrika en daarover lezingen geeft en tentoonstellingen maakt op verschillende plekken op de wereld. Samen schreven ze het boek How The City Moved To Mr Sun (2011).

Michiel studeerde geneeskunde en journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam.

 

Publicaties