Contactgegevens

Menno van der Veen
menno @ tertium.nl
+31 6 1987 6915

 

Menno van der Veen heeft een voorliefde voor het combineren van invalshoeken en thema’s. Hij studeerde filosofie en rechten, promoveerde op gebiedsontwikkeling, deed filosofisch onderzoek naar klimaattechnologie en werkt nu parttime aan de afdeling sociologie van de Universiteit van Amsterdam. Hij doceert het vak recht & stadsbestuur aan de Sciences Po universiteit in Parijs.

De centrale vraag die hij probeert te beantwoorden: hoe kunnen we nieuwe arrangementen verzinnen om meer mensen te betrekken bij plannen, beleid en projecten?

In 2012 zette hij samen met Michiel Hulshof en Natasja van den Berg Tertium op. Eerder werkte Menno als programmamaker in de Balie, schreef columns en opiniestukken voor onder meer NRC Handelsblad, de Volkskrant, en de Groene AmsterdammerIn 2010 publiceerde hij het boek Welkom in Youtopia. In 2017 verschijnt zijn roman Rimpelgeweld.

Zijn artikelen en programma’s gaan vaak over identiteit van individuen en groepen, of over weesonderwerpen in het maatschappelijk debat (onderwerpen die nauwelijks doordringen tot de media, maar het wel zouden moeten) zoals de besluitvorming rondom vredesmissies, of gentechnologie.

Bij Tertium komen die verschillende vormen van engagement – in wetenschap, programma’s, opinies en literatuur – samen in projecten zoals de RAP-methode, de Oplossers Live of in de samenwerking met universiteiten.

Menno is bijzonder trots op zijn koffiezetvaardigheden.

Publicaties