Contactgegevens

Emma Smit
emma @ tertium.nl
+31 6 3049 5673

 

Emma Smit was tot februari 2017 coördinator van de stichting URGENT, vanaf de oprichting in 2016 tot februari 2017. Vanuit die rol was zij verantwoordelijk voor World-Talks, een online mensenrechtenplatform waarbij studenten via Skype interviews afnemen met mensenrechtenverdedigers en dissidenten en die monteren tot korte clips.

Ze coördineerde het verblijf van buitenlandse mensenrechtenverdedigers in Amsterdam in het kader van het Shelter City project. Daarnaast produceerde en modereerde ze programma’s over uiteenlopende mensenrechtenthema’s in Pakhuis de Zwijger.

Bij Tertium verzorgde ze het projectmanagement van onder meer R-LINK, een grootschalig wetenschappelijk consortium dat zich bezighoudt met bottom-up gebiedsontwikkeling.

Emma studeerde Psychologie en Italiaans aan de Universiteit Leiden. Haar interesse in de werking van het menselijke brein en groepsdynamische processen breidde zich al snel uit naar het wereldtoneel en interstatelijke gedragspatronen. Tijdens een masteropleiding Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam werkte ze een half jaar op de politieke afdeling van de Nederlandse ambassade in Tel Aviv, waar haar werkzaamheden voor een groot deel in het teken stonden van mensenrechten. Zij woonde en werkte eerder ook enige tijd in Italië en India.