Zet je mensenrechten goggles op en reis samen met Amnesty-directeur Eduard Nazarski door Nederland. Onderweg ontmoet je onthutsende feiten, inspirerende projecten en hoopgevende mensen op het gebied van mensenrechten. 

Op 21 november 2017 organiseerde Amnesty ‘Amnesty on Tour: Mensenrechten Meetup #2′. Tertium ontwikkelde het concept van de serie die als doel heeft om meer jongeren bij het thema mensenrechten te betrekken. Deze tweede Meetup in Lux Nijmegen was een succesvolle opvolger van de eerste editie in Amsterdam.

Programma

Amnesty’s directeur Eduard Nazarski presenteerde de stand van het land op het gebied van vluchtelingen, privacybescherming en discriminatie. Het afwisselende programma met presentaties, interviews en muziek, werd geleid door master of ceremony Jennifer Muntslag.

Met Jair Schalkwijk van Controle Alt Delete spraken we over etnisch profileren in Nederland, met als belangrijkste vraag, wat kan jij zelf doen om etnisch profileren tegen te gaan? Gevolgd door een inhoudelijke presentatie door Femke Kaulingfreks, politiek filosoof en antropoloog aan de Universiteit Utrecht. Zij sprak over etnisch profileren in relatie tot institutioneel racisme en vijandsbeelden, en het belang van mensenrechten. Qader Shafiq sprak over het Shelter City programma in Nijmegen. Daarna was het woord aan Masoud Rahaee creatief directeur van ElanArt. Hij zet zijn kennis en ervaringen in om bewoners van asielzoekerscentra te activeren met kunstzinnige creatieve projecten om hen beter betrekken bij de Nederlandse samenleving. We sloten af met Hélène van der Sijp van de Vrouwengroep van Amnesty Nijmegen over hun vrouwen mensenrechten programma. Dit alles onder muzikale begeleiding Mohadin Molly.

Wanneer?

De aankomende maanden zal Amnesty touren door Nederland. Wil je ook meepraten over mensenrechten bij jou in de buurt? Meld je dan aan voor een van de Meetups:

4 december 2017
Groningen, Groninger Forum