Mensenrechten Meetup

Zet je mensenrechten goggles op en reis samen met Amnesty-directeur Eduard Nazarski door Nederland. Onderweg ontmoet je onthutsende feiten, inspirerende projecten en hoopgevende mensen op het gebied van mensenrechten. 

Op 4 december 2017 organiseerde Amnesty ‘Amnesty on Tour: Mensenrechten Meetup #3′. Tertium ontwikkelde het concept van de serie die als doel heeft om meer jongeren bij het thema mensenrechten te betrekken. Deze derde Meetup in het Groninger Forum was een succesvolle opvolger van de eerste editie in Amsterdam, en de tweede editie in Nijmegen.

Programma

Amnesty’s directeur Eduard Nazarski presenteerde de stand van het land op het gebied van vluchtelingen en privacybescherming. Het afwisselende programma met presentaties, interviews en muziek, werd geleid door master of ceremony Jennifer Muntslag.

Met privacy-expert Trix Mulder van de Rijks Universiteit Groningen gingen we in gesprek over privacy in Nederland. Hoe gaat de Nederlandse overheid eigenlijk om met onze privacy, en waarom je ‘wel iet te verberen hebt’. Gevolgd door een presentatie van Nephtis Brandsma van Bits of Freedom Groningen. Met haar gaan we in gesprek over privacy, met als belangrijkste vraag; hoe kun je je eigen privacy beter beschermen. Na een muzikaal intermezzo van rapper en vocalist Manzi, was het woord aan John van Tilborg van stichting Inlia (het Internationaal Netwerk van Lokale Initiatieven Asielzoekers). Hij sprak over de schrijnende situatie van (uitgeprocedeerde) asielzoekers en hoe Inlia hen begeleid. Tot slot was het woord aan Thari Zweers, actief lid van de Amnesty Regiogroep Drenthe, Friesland en Groningen. Zij heeft kort de nieuwe Amnesty Groningen groep geïntroduceerd.

Wanneer?

De aankomende maanden zal Amnesty touren door Nederland. Wil je ook meepraten over mensenrechten bij jou in de buurt? Houd onze website in de gaten voor de volgende editie.