Zet je mensenrechten goggles op en reis samen met Amnesty-directeur Eduard Nazarski door Nederland. Onderweg ontmoet je onthutsende feiten, inspirerende projecten en hoopgevende mensen op het gebied van mensenrechten. 

Op 16 oktober 2017 organiseerde Amnesty ‘Amnesty on Tour: Mensenrechten Meetup’. Tertium ontwikkelde het concept van de serie die als doel heeft om meer jongeren bij het thema mensenrechten te betrekken. Deze eerste Meetup in Pakhuis de Zwijger was de succesvolle aftrap van een serie bijeenkomsten door het hele land.

Programma

Amnesty’s directeur Eduard Nazarski presenteerde de stand van het land op het gebied van vluchtelingen, privacybescherming en discriminatie. Het afwisselende programma met presentaties, interviews en muziek, werd geleid door master of ceremony Jennifer Muntslag.

Met de initiatiefnemers bespraken we het  sleepwet-referendum  met als belangrijkste vraag: hoe nu verder? Gevolgd door een inhoudelijke presentatie door Bart van der Sloot, expert privacy en big data, over de wijze waarop de Nederlandse overheid omgaat met onze privacy. Daarna was het woord aan de directeur van  Movement on the Ground, Nina Schmitz over de situatie van vluchtelingen op Lesbos. We sloten af met Els van Schijndel en Faris Mohler van Hart voor een Vluchteling. Met hen bespraken we het handelingsperspectief van Amsterdammers die zich willen inzetten voor vluchtelingen in de stad. Dit alles onder muzikale begeleiding van zanger en ud-speler Nawras Altaky.

Wanneer?

De aankomende maanden zal Amnesty touren door Nederland. Wil je ook meepraten over mensenrechten bij jou in de buurt? Meld je dan aan voor een van de Meetups:

21 november 2017
Nijmegen, Lux

4 december 2017
Groningen, Groninger Forum